Sep 28, 2022

“Åh, det lukter så godt her!” 

Gjennom utbrentheten ble jeg obs på hva det er som påvirker oss i livet. 

Alt rundt oss har en innvirkning på hvordan vi har det. 

Tanker og følelser har stor innvirkning, og noe som påvirker våre følelser og handlinger er omgivelsene våre. Hva du omgir deg med, har stor innflytelse på hvordan du har det. Er du en visuell person trenger du nok å ha det ryddig rundt deg for å føle deg rolig, kanskje ikke hele huset - men om så en del av huset. Den delen du ser når du skal sette deg ned å slappe av…?

Farger, mengden gjenstander, type mennesker, hvor du jobber, jobbmiljø - alt dette påvirker deg. Noe annet som påvirker oss i stor grad, ubevisst, er duft.

Som jeg har skrevet tidligere lukter vi hele tiden, ikke bare når vi bevisst lukter. Derfor vil duftene påvirke oss psykisk. 

Hvordan lukter det hjemme hos deg?

Hvordan har du lyst til at det skal lukte?

 

For å booste energien og humøret, som automatisk vil gi deg mer energi, kan det å omgi deg med lukt være essensielt for mer velvære hjemme (og på arbeidsplassen)

 

Det som er så ekstra fint med eteriske oljer fra doTerra er at de er helt rene, ingen fyllstoffer og andre ulumskheter. Kun rene, naturlige produkter, for et rent og velluktende hjem!

Her er noen av mine  favoritter i de ulike rommene:

STUEN 

Her velger jeg som regel en behagelig varm duft, og gjerne en duft som reflekterer årstiden. 

Sitrus Bliss, som dufter mandarin, vanilje, grapefruit, tonka bønne og litsea.

Frankincense - denne blir aldri feil <3


BADET

Her bruker jeg Eucalyptus! Elsker den friske duften - jeg føler meg ren og frisk med denne duften. Eucalyptus naturlige kjemi gir en følelse av stillhet, ro og harmoni. 

Å starte dagen med Eukalyptus vil kunne gi deg en bedre dag jevn igjennom <3

 

SOVEROMMET

På soverommet er Lavendel en favoritt, eller blenden Serenity. Begge oljene fremmer, avslapning og demper sterke følelser. 

Vi har et kveldsrituale hjemme, hvor jeg masserer barnas ben med Lavendel og fraksjonert kokosnøttolje. Dette gjør at de roer seg ned, samtidig får vi en rolig stund hvor vi kan prate sammen. Vi spør hverandre hva det var som var det fineste med dagen i dag, og hvorfor dette var fint. 

Lavendel fremmer bedre søvn, og ja det funker! De sovner raskere. Det å hente fram det beste som har skjedd i dag hjelper de med å se at det har skjedd fine ting i dag, og hjelper de med å være takknemlig for det. 

Her om dagen ble det litt kluss i rutinene, 

og da fikk jeg høre det av 5 åringen morgenen etter….

“Mamma! I går glemt du å spør oss ka det va som var bra med dagen vår!” 

Det gjør godt for mammahjertet, å se at de setter pris på de stundene vi har sammen hvor vi snakker om dagen vår. <3